Çabuk öğrenmede geleceğin metodu “zeka oyunları” dır. Akıl Oyunları’nın 2004 yılından bu yana Türkiye ‘de anaokullarında, ilk, orta ve lise okullarında, üniversitelerde, AVM ‘ler, Fuarlar ve çeşitli ortamlarda tanıttığı “zekâ oyunları” zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Bu metot yıllar öncesinde ileri dünya ülkelerinde bir öğreti metot ‘u olarak okullarda her seviye de öğretilmektedir.
Kurumumuzca her yıl düzenli olarak yapılan ilkokul ve ortaokul yarışmalarında 300 den fazla okul ve yarışmalardan 1200 ‘ün üzerinde öğrenci katılmıştır.
Zeka Oyunlarının önemini kavrayan Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 öğretim yılında 5.sınıflardan başlamak üzere 5.,6.,7.,8 sınıflarda eğitim öğretim müfredatına koyarak uygulamaya başlamıştır. Akıl Oyunları müfredat programını hazırlama da Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kuruluna her türlü destek ve katkıyı yapmıştır. Yapmaya da devam edecektir.
Ayrıca;
Okullarımızdaki Zeka Oyunları Öğretmeni açığını kapatmak adına öğretmenlere kurslar açmakta ve eğitmektedir.
Zeka oyunlarında başarı hızlı ve doğru bir şekilde akıl yürütmeye dayanmaktadır. Geçmişte öğrenilen problem çözme yöntemleri zeka oyunlarını çözebilmek için az veya çok fayda sağlayabilse de zeka oyunları ezbere dayalı bir ders değildir. Zeka oyunlarını bu kadar eğlenceli kılan da sürekli değişen türleri ve zorluk seviyeleri olmasıdır. Akıl yürütme, sistemli problem çözme becerisi ile birlikte öğrencilerin ömür boyu kullanacakları en önemli zihinsel becerileri olacaktır.
Akıl yürütme becerisinin kazanılabilmesi için öğrencilerde aşağıdaki becerilerin geliştirilmesi yapılır:
Zeka oyunları dersinin ve etkinliklerinin temeli problem çözmedir. Problemi sadece sayılar ve şekillerle değil gerçek hayat materyalleri ile kurgulayarak öğrencilerin problemleri gerçek dünya sorunlarıyla öznelleştirmeleri sağlanmaktadır.
Öğrencilerin uzun vadede problem çözmede başarılı olmalarını sağlamak için problem çözmenin temel aşamaları kavratılmaktadır.
Bu aşamalar:
Akıl yürütme becerisinin kazanılabilmesi için öğrencilerde aşağıdaki becerilerin geliştirilmesi yapılır:
Günümüzde her birey bir takımın parçası olarak hayatını sürdürmek zorundadır. Bu yüzden eğitim sürecinde takım üyesi olmanın gerekleri öğretilmektedir. Zeka oyunları güçlü bir iletişim aracıdır ve profesyonel şirketlerin eğitimlerinde bile takım çalışmasını öğretmek amacıyla kullanılmaktadır.
Ayrıca zeka oyunları entelektüel bilgi ve birikimin evrensel bir göstergesi olarak görülür. Bu sayede dünyanın her yerinde iletişim kurmaya yarayacaktır.
Zeka oyunları programı öğrencilerin olumlu duygusal gelişimini sağlamak için dikkatle işlenmektedir. Zeka oyunlarındaki başarı veya başarısızlığın çok veya az zeki olmanın bir göstergesi olmadığı vurgulanır.
Duyuşsal becerilerin gelişiminde hedefleriz:
Programlarımızda katılımcıların öz güven ile ilgili özelliklerinin gelişimine önem verilmektedir.
Öz güvenin gelişmesi için aşağıdakiler hedefler gözetilir:
Zeka oyunları dersinde mekanik oyunlar ve strateji oyunları hazırlarken ve oynarken psikomotor becerilerin gelişimi için birçok araç kullanılacaktır.
Psikomotor becerilerin geliştirilebilmesi için aşağıdakiler hedefler gözetilir: